Predstavenie vinárov

logo Anton Uhnák


Vinárstvo Anton Uhnák (Čajkov, Slovensko)

Vo vinárstve kladú veľký dôraz na tradíciu. Prvá písomná zmienka vinárskeho rodu Uhnák siaha do roku 1665 narodením Jakuba Uhnáka (1665 – 1772) v Čajkove.
Od toho obdobia je rodina spätá s vinohradníctvom a vinárstvom v Tekovskom regióne. V dnešnej dobe firmu Anton Uhnák vedie už 12. generácia rodu Ing. Anton Uhnák so svojím otcom Antonom a švagrom Ľubošom Kollárom.
Hrozno pestujú výhradne v Čajkove, kde obhospodarujú približne 5 hektárov vinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča. Ročná produkcia je 40 000 litrov vína. Sortiment tvoria v regióne Tekov tradičné odrody ako Pesecká leánka (Feteasca regala), Veltlínske zelené, Rizling, Pinot blanc (Rulandské biele), Frankovka modrá…
Pri výrobe vína sa snažia nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používajú len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujú pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu ich vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

foto Anton Uhnák   foto Anton Uhnák   foto Anton Uhnák   foto Anton Uhnák

    

Vinařství Maňák


Vinařství Štěpán Maňák (Žádovice, Česká republika-Morava)

Vinárstvo rodinného typu bolo založené v roku 1992. Nájdete ich v slováckej podoblasti južnej Moravy, asi 6 km od Kyjova. Táto oblasť je od severných vetrov chránená pohorím Chřiby. Práve na týchto južných svahoch, ktoré dávajú tejto krajine malebný ráz sú nejlepšie vinice. 

Vinice obrábajú v katastri obce Kostelec, kde v trati Stará hora majú viac ako 4 ha viníc, na ktorých sú odrody Rulandské biele, Muškát moravský a Muller Thurgau. V katastri obce Hýsly obrábajú 5 ha viníc s odrodami Merlot, Muškát moravský, Sauvignon, Rulandské modré, Chardonnay, Muller Thurgau a Veltlínske červené skoré. 

Dalšie ich vinice se nachádzajú v Žádoviciach v trati Fěruňk, kde obrábajú 10 ha viníc. Tam majú odrodovú skladbu rozmanitejšiu. Sú tam Ryzling rýnsky, Tramín červený, Cabernet moravia, Svatovavrinecké, Rulandské modré, Pálava, Neuburské, Rulandské šedé, Sauvignon, Merlot, Silvánske zelené, Irsai Oliver, Veltlínske zelené, Hibernal a Kerner.  

Pôda je tam hlinitopiesčitá a sprašovitá. Staršie vinice sú zatrávnené, mladé výsadby sú udržované čiernym úhorom. Ošetrovanie viníc prevádzajú v súlade s integrovanou produkciou. Vo všetkých viniciach majú nasadené dravé roztoče, ktoré udržujú harmonický ekosystém. Dôsledkom toho úplne vylúčili použitie herbicidov a jedov.

Vyrábajú a predávajú kvalitné prívlastkové vína, typické pre južnú Moravu. 



Vinařství Maňák  Vinařství Maňák  Vinařství Maňák




logo Günter Ehm

Weingut Günter und Hana Ehm (Waidendorf, Rakúsko)

Rodinné vinárstvo Günter a Hana EHM o rozlohe 6 hektárov leží vo vinárskej oblasti Weinviertel na svahovitom teréne pri rieke Morava. Vinárstvo sa nachádza v dedine Waidendorf. Z Bratislavy je to 60 km cez Hainburg smerom na Angern, Dürnkrut. Druhá cesta vedie cez hraničný prechod Moravský Svätý Ján – Hohenau.

Vhodné klimatické podmienky, kvality pôdy majú dobrý vplyv na kvalitu našich vín. Pán Günter Ehm prevzal skúsenosti od starých rodičov, od svojich rodičov a nadviazal zo znalosťami nadobudnutých štúdiom. Ziskané ocenenia Salon 2014,2012 a ďalších mnohých je za dobre vykonanú a snaživú prácu vo vinohrade. Posledné ocenenia z roku 2015 z Niederösterreich zlatá medaila : odroda Weinviertel DAC Kellerberg, Welschrieslig, Weissburgunder , Riesling. 

foto Weingut Günter Ehm   foto Weingut Günter Ehm   foto Weingut Günter Ehm



  

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o potvrdenie účasti/rezerváciu vstupeniek najneskôr do 8.6.2016 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o., divízia Vinopolis 
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 9.6.2016