Predstavenie vinárov

logo HR Winery


HR Winery (Gbelce, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, Slovensko)

Naše vinársto a vinohrady  sa nachádzajú v južno-slovenskej vinohradníckej oblasti v obci Gbelce a okolí s nádhernou  polohou v údolí medzi  riekami Dunajom a  a Hronom, kde je pestovanie hrozna tradíciou už od pradávna a je typické pre túto oblasť.  Odtiaľto pochádzajú individuálne štepy ich šírenie a aj rozvoj moderných spôsobov hospodárenia.
V roku 1950 bolo založené poľnohospodárske družstvo ktoré sa zaoberalo aj  pestovaním hrozna  a výrobou vína. Zmena režimu sa podpísala na poklese pestovania a vinárčenia. 
V roku 1990 vznikol súkromný podnik ktorého majiteľom je pán Ing. Róbert Halász.  Začalo sa obnovovanie a rozširovanie vinohradníctva. Vinárstvo bolo v roku 2012 zrekonštruované a rozšírené, vybavené modernou technológiou, ktorá umožnila realizáciu sledovaného cieľa. 

Vinohrad

Územie je jedinečné tým, že je to najhorúcejšia oblasť na Slovensku s najvyšším počtom slnečných dní v roku. Pôda je v hornej časti humusová hlinitá, pod ňou ílovitá s morskými a sladkovodnými sedimentami bohatá na minerály. Tak je víno harmonické s kyselinami a minerálmi a zdôrazňuje jedinečnosť regiónu ako aj povahu kvalitných odrôd.
Nachádzajú sa tu aj 60 rokov staré vinice ( Svätovavrinecké, Veltlínske zelené)  V roku 2013 boli  vysadené nové odrody ako Dunaj, Pálava na ploche 20 ha. Postupne plánujeme ďalej rozširovať a rozvíjať  naše vinohrady.
Naše vinárstvo má v súčasnej dobe v ponuke vína vyrobené zo 14 odrôd. Medzi nimi, vynikajúce Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Veltlínske zelené,  Muškát moravský, Tramín červený, Svätovavrinecké, Frankovka modrá, Pinot Noir, Dornfelder, Cabernet Sauvignon a Alibernet.

Pivnica

Základnou podmienkou pri výrobe kvalitných vín je využívanie najmodernejších spôsobov pestovania redukciou úrody, ručným zberom a rýchlym spracovaním hrozna. Vinárstvo vyrába 130.000 fliaš kvalitného vína. Snažíme sa o zachovanie charakteru teroáru, vyvinúť nový jedinečný štýl, ktorý kombinuje moderný a tradičný vinársky svet. Organizujeme ochutnávky vín pre jednotlivcov ale aj pre skupiny záujemcov v degustačnej miestnosti priamo vo vinárstve po celý rok.
Príďte a navštívte nás!


                

  

Viňa Apaltagua, Viňa Tutunjian a Viňa Aromo (Čile), dovozca Latintrade s.r.o.

Apaltagua - História
História našej firmy sa začala pred 11 rokmi, keď bol  úspešný americký obchodník Edward Tutunjian  na dovolenke v Čile. Zamiloval si krajínu a jeho úžasné víno. Počas tejto cesty, sa rozhodol investovať do Čile a získal svoju prvú vinicu zvanú La Pancora ¨ Ktorý sa . nachádza  v regione Maule , v blízkosti  prestížneho údolia  Curico. Následne, s cieľom zvýšenia plochy na pestovanie  hrozna, získal druhú nehnuteľnosť v oblasti zvanej ¨ Huaquen ¨. Táto vinica sa nachádza v lokalite Curepto, oblasti známej pre svoju kvalitu hrozna, ktorá leží na hranici Curico a Maule údolí. Vzhľadom k veľkému úspechu na americkom trhu pod značkou "Pacifica Sur", sa pán Tutunjian  rozhodol získať vinič  Bodega y Apaltagua". Ktorý sa nachádza v nádhernom  udolí  v Colchagua . kde sa vyrábajú jeho najkvalitnejšie vína a odkiaľ chce, aby sa stal významným  vo svete. V roku 2007 ziskal  San Juan de Pirque, vidiecke sídlo ktoré sa nachádza v údolí Maipo . Tu je náš penzión, považovaný za súčasť kultúrneho národného dedičstva Čile.

            


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 26.9.2018 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).