Víno s nízkym obsahom histamínu je špeciálne víno určené pre ľudí, ktorí sú citliví na histamín, čo je prirodzená zlúčenina prítomná vo víne. Histamín sa vytvára počas procesu fermentácie a môže spôsobovať rôzne reakcie, ako sú bolesti hlavy, začervenanie tváre, svrbenie, alebo tráviace problémy u tých, ktorí sú naň citliví. Víno s nízkym obsaho...
Víno s nízkym obsahom histamínu je špeciálne víno určené pre ľudí, ktorí sú citliví na histamín, čo je prirodzená zlúčenina prítomná vo víne. Histamín sa vytvára počas procesu fermentácie a môže spôsobovať rôzne reakcie, ako sú bolesti hlavy, začervenanie tváre, svrbenie, alebo tráviace problémy u tých, ktorí sú naň citliví. Víno s nízkym obsahom histamínu je preto čoraz populárnejšou voľbou pre tých, ktorí chcú tieto reakcie minimalizovať. Víno s nízkym obsahom histamínu je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú minimalizovať riziko nepríjemných reakcií pri pití vína, pričom si môžu vychutnať plný zážitok z degustácie.
Víno biele, suché svetložltej farby s príjemnou kvetinovou vôňou. Suchá, veľmi dlhá chuť po zelených jablkách s tónmi citrusov je sprevádzaná v závere jemnou mandľovinkou. Hrozno bolo dopestované vo vlastnom vinohrade v Šenkviciach, obhospodarovanom v BIO režime.Viac informácií nájdete nižšie.
Víno biele, suché jemnej zlatistej farby s vôňou ružového parfumu. V chuti sa nachádzajú tóny medu a prezretého ovocia, doplnené v závere o sviežu kyselinu. Hrozno bolo dopestované vo vlastnom vinohrade v Modre, obhospodarovanom v BIO režime. Informácie o vinárstve nájdete nižšie.
Víno biele, suché zlatistej farby s vôňou prezretého ovocia, marhúľ a bieleho melónu doplneného o kvetinové tóny. Chuť je intenzívna ovocno-korenistá s výraznou podporou minerality. Informácie o vinárstve nájdete nižšie.
Náš Rizling Rýnsky je niečím iný.Jeho chuť dokáže osloviť aj ľudí, ktorí preferujú vo víne jemnejšie kyseliny. Pri nízkej teplote okolo 8°C je z neho svieže víno plné ovocných tónov s jemnou kyselinkou. Na pozadí je cítiť limetku, no chuť dotvára medovo lipová sladkosť, ktorá po prehltnutí doznieva v ústach. Viac informácií o víne nájdete nižšie.
Pinot Blanc, po slovensky Rulandské biele je našou vínnou stálicou. Pôvodne pochádza z Francúzska a pestovalo sa už v 14. storočí v Alsasku. Šľachtiteľ Christianom Oberlin v 19. storočí spopularizoval túto skvelú muštovú odrodu. V súčasnosti je to jedno z najobľúbenejších bielych vín. Viac informácií o víne nájdete nižšie.
Víno svetlozlatej farby a kvetinovo-ovocnej vône. Chuť je svieža, vyvážená, harmonická s jemnými tónmi pomarančovej kôry, medu a štipky bieleho korenia.Informácie o víne nájdete nižšie.
Hrozno použité na prípravu tohto vína, bolo dopestované na južných svahoch modranských viníc. Pri výrobe prírodne suchého produktu bola spojená tradícia s modernou technológiou. Výsledkom je harmonické víno s charakteristickým broskyňovým buketom.Informácie o víne nájdete nižšie.
Víno je zelenožltej farby s podmanivo čerstvou citrusovo-korenistou vôňou s jemným nádychom dule a maslovej hrušky. Chuť je harmóniou ovocných a korenistých tónov, ktoré sú zvýraznené sviežimi kyselinkami.Informácie o víne nájdete nižšie.
Svieže ovocné víno granátovej farby a vône čiernych čerešní či kompótu, ktorá je pri zrení doplnená vôňou sliviek a fíg. Vďaka nižšiemu obsahu trieslovín je to elegantné a príjemne jemné červené víno. Viac informácií nájdete nižšie.
Víno biele, suché svetlo zelenožltej farby s herbálno-korenistou vôňou lúčnych kvetov a zelených ringlôt. Chuť je ovocná s pikantnými tónmi citrusov, bieleho korenia a s podporou ľahkej minerality. Informácie o vinárstve nájdete nižšie.
Víno suché, jemnej ružovej farby s príťažlivou ovocnou vôňou jahôd, červených ríbezlí a malín na vyšľahanej smotane. Plná svieža chuť s primeranou intenzitou zanecháva v ústach dlhú, čerešňovo-kôstkovú dochuť.Viac informácií nájdete nižšie.