Predstavenie vinárov

Vinovin Peter Ščepán (Pezinok, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Firma Vinovin vznikla v roku 1990. Nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí obce Kučišdorf. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.

Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi. Našim zákazníkom ponúkame sortiment tradičných odrôd ako sú Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Sauvignon, Chardonnay, Pálava, Devín, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Cabernet sauvignon, Dunaj a ďalšie.

Firma má dve prevádzky. Jedna slúži na spracovanie hrozna a školenie mladého vína. V druhej sa víno finalizuje a plní do fliaš. Obe prevádzky sú vybavené modernými technológiami na výrobu kvalitného vína. Srdečne Vás uvítame v podnikovej predajni na Jesenského ulici v Pezinku, kde môžete víno nielen zakúpiť, ale aj ochutnať. O kvalite našej firmy svedčia aj získané ocenenia vín. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

foto Vinovin   foto Vinovin    foto Vinovin



Weingut Christian Temer (Gols, Burgenland, Rakúsko)

BURGENLAND - juhovýchodná časť Rakúska preslávená produkciou červeného vína. Vínne trasy okolo Neziderského jazera mapujú okolo 15.000 hektárov plôch. Vynikajúce pôdy, teplé podnebie a samotné jazero ako zásobáreň tepla a regulátor vzdušnej vlhkosti predstavujú takmer ideálne podmienky pre pestovanie vínnej révy.

Vinohrady rodiny Temer ležia na slnečnej strane okraja Neziderského jazera v oblasti Burgenland v juhovýchodnej časti Rakúska. Tam, kde je klíma i na jeseň veľmi teplá a kde stepné jazero príjemne zvlhčuje vzduch, rastie najlepší hrozno v kraji. Na okraji národného parku, ktorý spadá pod ochranu UNESCO, zbiera rodina Temer rok čo rok noekoľko ton vynikajíceho hrozna. V starých klenbových pivniciach leží tento tekutý poklad v ušľachtilých barikových sudoch a čaká na plnenie do fliaš.

Samotné meno se vyskytuje v Golse iba raz a aj kvalita vína sa silne odlišuje od miestnej konkurencie. Rodinný vinársky podnik zbiera pravidelne ocenenia a v záležitostiach predaja sa tento mladý podnik taktiež výborne prosadzuje. Na mezinárodních výstavách se představují prémiová vína, uzavírají se smlouvy po celém světě a v mezičase víno putuje do všemožných koutu planety. „Nejsme sice největší vinařský podnik, ale mezinárodně co se týká kvality, se nám daří držet krok", říká Ing. Christian Temer.

      


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 20.6.2019 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).