Pivnica Tibava (Tibava, Východoslovenská vinohradnícka oblasť, Slovensko)
Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna - vínnu pivnicu v Tibave.
Vzhľadom na svoje pozície - ako klimaticko-pôdne, tak v tomto prípade i politické, mala Tibava ako jedna z mála na Slovensku už v časoch normalizácie výsadu - produkovala akostné odrodové vína, ktoré sa v tom čase v Slovenskej republike bežne nevyrábali (monopolné Vinárske závody spracúvali všetko hrozno a produkovali niekoľko zmesových vín, ktoré uvádzali na trh v SR).
Základom kvalitného vína je zdravé, kvalitné hrozno, dopestované v našich vinohradoch.
Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal naše prísne požiadavky na kvalitu ako i očakávania zákazníkov.
Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna - vínnu pivnicu v Tibave.
Vzhľadom na svoje pozície - ako klimaticko-pôdne, tak v tomto prípade i politické, mala Tibava ako jedna z mála na Slovensku už v časoch normalizácie výsadu - produkovala akostné odrodové vína, ktoré sa v tom čase v Slovenskej republike bežne nevyrábali (monopolné Vinárske závody spracúvali všetko hrozno a produkovali niekoľko zmesových vín, ktoré uvádzali na trh v SR).
Základom kvalitného vína je zdravé, kvalitné hrozno, dopestované v našich vinohradoch.
Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal naše prísne požiadavky na kvalitu ako i očakávania zákazníkov.
Vinařství Buchtovi (Velké Pavlovice, Velkopavlovická vinařská podoblast, Česká republika-Morava)
Jsme malé rodinné vinařství z Velkých Pavlovic, zabývající se pěstováním vinné révy a jejich následným zpracováním v lahodný mok. Víno vyrábíme z hroznů pocházejících z velkopavlovické vinařské oblasti, pěstované v těch nejlepších viničních tratích.
Jsme zapojeni do turistického programu otevřených sklepů. Naše vinařství se může také pochlubit úspěchy na různých výstavách vín např. Forum Moravium, Hustopečská zlatá pečeť, FESTWINE, MUN-DUS, atd.
Vína z vinařství Buchtovi jsou vyráběna šetrným způsobem zahájeným už při ruční sklizni hroznů, přes
šetrné lisování, odkalení a zakvašení. Toto zpracování je předpokladem pro pěkná a mnohdy až vyjímečná
vína z Velkých Pavlovic.
Naše vinařství vám nabídne spektrum jakostních, přívlastkových i speciálních vín, připravovaných tradičními postupy i možnost posezení v poklidné atmosféře vinného sklepa.
VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia
Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 28.11.2019 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:
1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>
Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny.
Gourmand SK s.r.o.
0903 520413
info@vinopolis.sk
UPOZORNENIE
Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.
AKO SA DOSTANETE NA LOĎ
Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).
QR kód - Prieskum spokojnosti s ochutnávkami vína