Predstavenie vinárov

Pivnica Tibava (Tibava, Východoslovenská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna - vínnu pivnicu v Tibave.

Vzhľadom na svoje pozície - ako klimaticko-pôdne, tak v tomto prípade i politické, mala Tibava ako jedna z mála na Slovensku už v časoch normalizácie výsadu - produkovala akostné odrodové vína, ktoré sa v tom čase v Slovenskej republike bežne nevyrábali (monopolné Vinárske závody spracúvali všetko hrozno a produkovali niekoľko zmesových vín, ktoré uvádzali na trh v SR). 


Základom kvalitného vína je zdravé, kvalitné hrozno, dopestované  v našich vinohradoch.

Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené  technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal  naše prísne požiadavky na kvalitu  ako i očakávania  zákazníkov.

Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna - vínnu pivnicu v Tibave.

Vzhľadom na svoje pozície - ako klimaticko-pôdne, tak v tomto prípade i politické, mala Tibava ako jedna z mála na Slovensku už v časoch normalizácie výsadu - produkovala akostné odrodové vína, ktoré sa v tom čase v Slovenskej republike bežne nevyrábali (monopolné Vinárske závody spracúvali všetko hrozno a produkovali niekoľko zmesových vín, ktoré uvádzali na trh v SR). 


Základom kvalitného vína je zdravé, kvalitné hrozno, dopestované  v našich vinohradoch.

Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené  technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal  naše prísne požiadavky na kvalitu  ako i očakávania  zákazníkov.

         



   



Vinařství Buchtovi (Velké Pavlovice, Velkopavlovická vinařská podoblast, Česká republika-Morava)

Jsme malé rodinné vinařství z Velkých Pavlovic, zabývající se pěstováním vinné révy a jejich následným zpracováním v lahodný mok. Víno vyrábíme z hroznů pocházejících z velkopavlovické vinařské oblasti, pěstované v těch nejlepších viničních tratích.
Jsme zapojeni do turistického programu otevřených sklepů. Naše vinařství se může také pochlubit úspěchy na různých výstavách vín např. Forum Moravium, Hustopečská zlatá pečeť, FESTWINE, MUN-DUS, atd.
Vína z vinařství Buchtovi jsou vyráběna šetrným způsobem zahájeným už při ruční sklizni hroznů, přes
šetrné lisování, odkalení a zakvašení. Toto zpracování je předpokladem pro pěkná a mnohdy až vyjímečná
vína z Velkých Pavlovic.
Naše vinařství vám nabídne spektrum jakostních, přívlastkových i speciálních vín, připravovaných tradičními postupy i možnost posezení v poklidné atmosféře vinného sklepa.

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 28.11.2019 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava). 

QR kód - Prieskum spokojnosti s ochutnávkami vína