Predstavenie vinárov

Vinárstvo Vínko Klimko (Modra, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

VÍNKO KLIMKO MODRA je rodinné vinárstvo založené v roku 2012. Tradícia vinohradníctva a výroby vína má však v našej rodine hlboko zapustené korene. Naše vína pochádzajú iba z modranských vinohradov. Ochutnajte Dievčie hrozno, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky či Devín. Alebo ružovú aj červenú Frankovku.

ING. JURAJ KLIMKO

Prvé VÍNKO KLIMKO MODRA sme s pomocou brata Tomáša vyrobili z ročníka 2012. Môj vinársky príbeh však začal o niečo skôr: S vínom som sa v našej rodine stretával od malička. V osemdesiatych rokoch (foto-1980) bolo v Modre najväčšie vinohradnícke družstvo v celom Československu. Takže ani u nás sa tomu nedalo vyhnúť a prvýkrát som sa dozvedel, že Klimko ľúbi vínko. Po gymnáziu som problematiku odborne spoznával na Chemicko-technologickej fakulte STU. Končil som v roku 2001 pod vedením Prof. Malíka. Odvtedy sa vínu venujem profesionálne. Vyše desať rokov som pôsobil ako vinársky technológ v jednom z najlepších slovenských vinárstiev, pár rokov som tiež učil na známej Strednej odbornej škole vinársko-ovocinárskej v Modre. Dnes sa naša rodina stará o 8 ha modranských vinohradov a hrozno tu aj nakupujeme od dlhoročných spolupracovníkov. Ročne vyrábame okolo 40.000 fliaš modranského vína. Byť vinohradníkom a vinárom je krásne povolanie. Spájame svoj život s krajinou a napomáhame k návratu jej slávnej histórie. Výsledky nášho úsilia prinášajú veľa radosti nielen nám, ale najmä našim spokojným zákazníkom!

VINOHRADY

Hrozno na výrobu našich vín pochádza z modranských vinohradov. Pestrá paleta polôh i podložia. Od ľahkej piesčito-kamenistej pôdy na južných svahoch nad mestom, po ťažkú hlinitú hnedozem za humnami. Vinohrad pod lesom, aj pri ceste na letisko.

   

 



Vinařství Reisten (Pavlov, Mikulovská vinohradícka podoblasť, Česká republika-Morava)

Dlhoročné skúsenosti nás naučili pracovať iba s odrodami, ktoré umožňujú najlepšie využiť špecifický charakter tunajších vinohradov a preniesť ich do vína. Maximálna starostlivosť v celom vegetačnom cykle révy, od januára až do jesenného zberu úrody, je pre nás samozrejmosť.

Vinárstvo REISTEN bolo založené v roku 1999 s prvotným zámerom produkovať iba veľmi kvalitné vína určené pre vysokú gastronómiu, vinotéky, ale aj pre všetkých, ktorí si chcú víno skutočne vychutnať a užiť. Tomu bola prispôsobená nie iba voľba viničných tratí, výber odrôd, spôsob pestovania a zberu, ale aj spracovania a celej výroby

Boli vysadené vlastné vinice a vinárstvo tak získalo nezávislosť na dodávateľoch hrozna, čo umožňuje vyrábať čoraz lepšie vína. V roku 2001 vinohradníci zahájili výsadbu a prvý krát víno výhradne z vlastného hrozna vyrobili v ročníku 2005.

Filozofia

Chceme, aby naše vína pochádzali z vinohradov nasýtených esenciami vôní materi poľných kvetov a spájala v sebe vášeň i letmé pohladenie slunečných lúčov, bola v nich obsiahnutá hlboká mineralita a korenitosť viničných tratí, a prinášala predovšetkým radostné potešenie v každom dúšku. Vnímame naše vinárstvo ako súčasť národnej kultúry a našimi vínami to potvrdzujeme.

Prezentujeme se vínami najvyššej kvality a prichádzame vždy s ich vyrovnanou kolekciou. Vzájomná dôvera a komunikácia so zákazníkem je pre nás záväzná. Želaním a zmyslom našej práce je prinášať prvotriedne vína nielen na stoly elitných gastronomických zariadení, regály sofistikovaných vinoték, osloviť nimi privátnych aj firemných zákazníkov, ale zoznamovať s týmito vynikajúcimi vínami aj bežného konzumenta.

Krajina pod Pálavou disponuje jedinečným geniom loci a je veľmi obohacujúce, ale taktiež zaväzujúce byť tu vinárom. Šetrné zaobchádzanie s vinicami, rešpekt a ohľaduplný přístup k prírode sú súčásťou filozofie vinárstva Reisten. Preto je našou snahou minimalizácia používánia chemických ochranných prostriedkov v pivničnom hospodárstve aj pri ošetrovaní viníc, orientácia na používanie moderných ekologických prípravkov a vytváranie vyváženého ekosystému.

Riadené degustácie a prezentácie vinárstva u zákazníkov, či v pivnici, sú priamou súčasťou upevňovánia filozofickej podstaty nášho vinárstva.

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 4.6.2020 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE DO ZÁHRADY

Výstavná záhrada spoločnosti Atelier Duma je situovaná pred budovou New Living Center (bývalý Baumax) na adrese Rožňavská 5303/4, Bratislava). 

QR kód - Prieskum spokojnosti s ochutnávkami vína