Vinárstvo Chowaniec & Krajčírovič (Svätý Jur, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)


Naša firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality. V súčasnosti obidvaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu odrodových vín, s dôrazom na využitie domácej suroviny zo Svätého Jura. Uvedomujeme si bohatú históriu vinohradníctva a vinárstva vo Svätom Jure a naším cieľom je nadviazať na časy, keď sa Svätojurské víno považovalo za najlepšie v Uhorsku a kupci ho rozvážali do mnohých krajín Európy.

Vinohradníctvo a vinárstvo chápeme nielen ako výrobné odvetvie produkujúce víno. Za svojou činnosťou vidíme úzky kontakt s prírodou a náš podiel na tvorbe krajiny okolo nás. Vyrobené víno je reprezentantom oblasti, mesta, ľudí, ktorí sa na jeho výrobe podieľali. Zapája sa tak do vytvárania kultúrneho obrazu kraja, z ktorého pochádza. Naším cieľom je vyrábať vína s rodokmeňom, vína ktoré reprezentujú Svätý Jur, Malokarpatskú oblasť a celé Slovensko.

Základom kvalitného vína je kvalitná surovina – hrozno. Ako hovoria starí vinári: “Víno sa robí vo vinohrade.” Nemenej dôležitou etapou výroby vína je spracovanie hrozna. Odkalovanie muštu, zakvášanie muštu čistými kultúrami vínnych kvasiniek, regulovanie teploty muštu počas kvasenia, šetrné čírenie a krášlenie vína, to všetko sú kroky, ktoré sú dôležité pre náš cieľ – vyrobiť lahodné čisté vína s typickou vôňou a chuťou pre jednotlivé odrody.

Práve takéto vína sa tešia medzi ľuďmi čoraz väčšej obľube. Pozorne sledujeme chute a želania konzumentov našich vín a zohľadňujeme ich v procese výroby vína. Do akej miery sa nám to darí a bude dariť, to posúdite najlepšie vy.

Víno vypovedá aj o komunikácii medzi ľuďmi a prírodou, medzi ľuďmi navzájom. Dobre si to uvedomujeme a tešíme sa na vaše pripomienky a podnety. Bez úzkeho kontaktu nás, vinárov, s vami, milovníkmi vína, nie je možné napĺňať naše ciele.

Dosť bolo rečí. Zdvihnime pohár a pripime si na zdravie.

Peter Chowaniec & Juraj Krajčírovič

   

Vinařství Thaya (Hnanice, Česká republika-Morava)

Jsme nově vznikající vinařství. Nejsme však vinařství, které nemá historii. Vznikáme transformací vinařství Trávníček a Kořínek, které má své místo na vinařské scéně světové i domácí. Jméno se mění, avšak filozofie a přístup zůstává. Nepolevujeme ze svých nároků na kvalitu vína.

Vinice

V současné době budujeme zcela nový areál v obci Havraníky na Znojemsku. Nebude sloužit jen pro výrobu vína, ale pro naše zákazníky nabídne kompletní služby vinařské turistiky.

V současné době hospodaříme cca na 105 ha vlastních vinic. Vinice se nachází v katastru pěti vyhlášených vinařských obcí ve Znojemském regionu. Jedná se o obce Hnanice, Šatov, Havraníky, Vrbovec, Dyjákovičky.

Vlastní surovina nám dává výhodu a náskok v kvalitě. Moc dobře víme, že kvalitní a zdravý hrozen je důležitým apektem při výrobě vína nejvyšší kvality. Naše vinice jsou obhospodařovány ve vyšším stupni integrované produkce a část vinic je v ekologickém režimu. Na vinicích se snažíme šetrnou práci v symbióze s místními přírodními podmínkami. Řez vinic a stavba keře je přizpůsobený pro menší výnos, ale vysokou a stabilní kvalitu hroznů po dlouhou dobu. Tyto kroky pomáhají dlouhověkosti révových keřů. Moc dobře totiž víme, že starší keře tvoří obrovský potenciál pro velká vína.

Filozofie výroby

Technologie ve výrobě vína se neustále vyvíjí. V současnosti probíhá stavba nového areálu, která nám poskytne nejmodernější technologii. Všechno začíná šetrným zpracováním a separací bobulí a jejich následné třídění. Důležitý krok ve výsledné kvalitě vína. Další kroky jako odkalení moštu, fermentace a školení vína podléhají maximálnímu nároku na kvalitu výsledného vína. Snažíme se pracovat co možná nejšetrněji, do vína nezasahovat a spíše ho v podstatě vést za ruku po jeho cestě. Při výrobě pracujeme rádi s různými typy nádob. Nerezové tanky používáme pro základní a svěží řady. Nevyhýbáme se i vinifikaci v betonových tancích. Signaturní pro naše prémiové řady vín je použití různých dřevěných sudů. Používáme různé velikosti, typy pálení a délky sušení dřeva, abychom dosáhli optimálního výsledku pro naše vína. Toto know-how neustále posouváme kupředu. Nechceme „zamrznout“, ale stále posouvat kvalitu našich vín.

      


GARANCIA 
Garantujeme uplatnenie vstupenky na jednej z ďalších ochutnávok v prípade zaplatenia vstupenky v predpredaji a nedostavenia sa na ochutnávku. 

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 13.8.2020 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE DO ZÁHRADY

Výstavná záhrada spoločnosti Atelier Duma je situovaná pred budovou New Living Center (bývalý Baumax) na adrese Rožňavská 5303/4, Bratislava. 

QR kód - Prieskum spokojnosti s ochutnávkami vína