Predstavenie vinárov

logo Winterberg

Vinárstvo Winterberg (Skalica, Slovensko)

Výroba vína sprevádza obyvateľov Skalice a blízkeho okolia od nepamäti. Skalické vinice a vinohrady píšu históriu tejto lokality. Prvé zmienky o vinohradníctve siahajú až do 15. storočia. Pestujú sa tu najmä červené vína. Typickou odrodou pre túto oblasť je Frankovka, ktorú sem priniesli karmelitáni zo severného Francúzska. Listinné dokumenty dokazujú, že v lokalite, ktorá sa vtedy nazývala nemeckým menom Winterberg, už v roku 1581 začali občania kráľovského mesta Skalica vysádzať vinohrady. Tento názov v pozmenenej podobe pretrváva dodnes, keď sa svah, na ktorom sa stále nachádzajú vinice, nazýva Vintoperk. 

Z úcty k vinohradníckej tradícii v skalickom regióne a pre zvýšenie prestíže tohto krásneho kraja, sa rozhodli pomenovať vinárstvo práve týmto historickým menom, Winterberg.


foto Winterberg   foto Winterberg   foto Winterberg   foto Winterberg
    

logo Jan Cícha

Vinařství Jan Cícha (Blatnice pod Svatým Antonínkem, Česká republika-Morava)

Vinárska firma rodinného charakteru, ktorá hospodári na najlepších vinárskych tratiach známej vinárskej obce Blatnice pod svatým Antonínkem. Bola založená v roku 1990, ale vinohradníctvom sa zaoberali ich predkovia už od roku 1938. Vína sú vyrábané modernou šetrnou technológiou s ohľadom na tradičné výrobné postupy rodinných predkov.

Strategiou vinárstva je vyrábať krásne, ľahké, čo najprírodnejšie, svieže vína so svojim nezameniteľným charakterom a jasným pôvodom. Vinárstvo sa zameriava predovšetkým na výrobu kvalitných prívlastkových vín výhradne z hrozna pochádzajúceho z vlastných viníc.

V súčasnej dobe obhospodaruje 6 hektárov prevažne mladých viníc v tratiach Kamenice, Plachty, Roháče a Nová hora. Z bielych odrôd predovšetkým Ryzling  rýnsky, Chardonnay, Rulandské šedé, Sauvignon, Silvánske zelené, Müller Thurgau a Rulandské biele, taktiež rezistentné odrody Hibernal, Saphira a Solaris. Z červených Zweigeltrebe, Modrý Portugal, Svätovavrinecké a Frankovku modrú. Iba v niekoľkých vinárstvach môžete ochutnať značkové cuveé Blatnický Roháč®. K nim patrí aj Vinařství Jan Cícha. Na víno, ktoré je vyvážené kombináciou Rizlingu rýnskeho, Rulandského bieleho a Silvánskeho zeleného, vlastní firma ochrannú známku. 

Navštívte vinársku obec Blatnice pod Svatým Antonínkem a uchovajte si spomienku na jeden z najoriginálnejších pivníc Slovácka.

foto Jan Cícha   foto Jan Cíchafoto Jan Cícha

logo Paul Rittsteuer  

Weingut Paul Rittsteuer (Neusiedl am See, Rakúsko)

Rodina Rittsteuer sa venuje vinárstvu od roku 1642. Takáto tradícia je veľkým záväzkom pre každú ďalšiu generáciu rodiny. Vedomosti a zručnosti odovzdávané z generácie na generáciu sú neustále dopĺňané o nové poznatky. v intenciách tohoto posolstva sa snažia o najvyššiu kvalitu s osobitou a nezameniteľnou charakteristikou. 
Rodinné vinice sa nachádzajú v národnom parku obce Neusiedl am See. V najlepších lokalitách, na miernych juhovýchodných svahoch Neziderského jazera na 10 hektároch sa darí unikátnym bielym a červeným vínam. Panónska klíma formovaná morským vzduchom vytvára ideálne podmienky pre skvelé vína. Prostredníctvom starostlivého  a citlivého zaobchádzania s pôdou a viničom sú tieto prírodné dary optimálne a šetrne využívané. Vysoká zrelosť a starostlivý výber zabezpečujú vysokú kvalitu konečného produktu - vína. 
Vinárstvo Rittsteuer je členom skupiny "Neusiedl am See" a taktiež vinárskeho zoskupenia "Renomovaní vinári Burgenlandu".


foto Rittsteuer   foto Rittsteuer   foto Rittsteuer

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o potvrdenie účasti/rezerváciu vstupeniek najneskôr do 16.3.2016 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o., divízia Vinopolis 
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 17.3.2016