Predstavenie vinárov

logo Pivnica Tibava

Pivnica Tibava (Tibava, Východoslovenský vinohradnícka oblasť, Sobranský rajón, Slovensko)

Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna - vínnu pivnicu v Tibave.

Vzhľadom na svoje pozície - ako klimaticko-pôdne, tak v tomto prípade i politické, mala Tibava ako jedna z mála na Slovensku už v časoch normalizácie výsadu - produkovala akostné odrodové vína, ktoré sa v tom čase v Slovenskej republike bežne nevyrábali (monopolné Vinárske závody spracúvali všetko hrozno a produkovali niekoľko zmesových vín, ktoré uvádzali na trh v SR). 

Základom kvalitného vína je zdravé, kvalitné hrozno, dopestované  v našich vinohradoch.

Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené  technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal  naše prísne požiadavky na kvalitu  ako i očakávania  zákazníkov.



Pivnica Tibava  Pivnica Tibava  Pivnica Tibava

    


    


Vinařství Jan Cícha (Blatnice pod Svatým Antonínkem, Česká republika-Morava)

Vinárska firma rodinného charakteru, ktorá hospodári na najlepších vinárskych tratiach známej vinárskej obce Blatnice pod svatým Antonínkem. Bola založená v roku 1990, ale vinohradníctvom sa zaoberali ich predkovia už od roku 1938. Vína sú vyrábané modernou šetrnou technológiou s ohľadom na tradičné výrobné postupy rodinných predkov.

Strategiou vinárstva je vyrábať krásne, ľahké, čo najprírodnejšie, svieže vína so svojim nezameniteľným charakterom a jasným pôvodom. Vinárstvo sa zameriava predovšetkým na výrobu kvalitných prívlastkových vín výhradne z hrozna pochádzajúceho z vlastných viníc.

V súčasnej dobe obhospodaruje 6 hektárov prevažne mladých viníc v tratiach Kamenice, Plachty, Roháče a Nová hora. Z bielych odrôd predovšetkým Ryzling  rýnsky, Chardonnay, Rulandské šedé, Sauvignon, Silvánske zelené, Müller Thurgau a Rulandské biele, taktiež rezistentné odrody Hibernal, Saphira a Solaris. Z červených Zweigeltrebe, Modrý Portugal, Svätovavrinecké a Frankovku modrú. Iba v niekoľkých vinárstvach môžete ochutnať značkové cuveé Blatnický Roháč®. K nim patrí aj Vinařství Jan Cícha. Na víno, ktoré je vyvážené kombináciou Rizlingu rýnskeho, Rulandského bieleho a Silvánskeho zeleného, vlastní firma ochrannú známku. 

Navštívte vinársku obec Blatnice pod Svatým Antonínkem a uchovajte si spomienku na jeden z najoriginálnejších pivníc Slovácka.

foto Jan Cícha   foto Jan Cíchafoto Jan Cícha






Weingut Conrad (Rust, Burgenland, Rakúsko)


Brigitte a Dieter Conrad vyrábajú vlastné vína od roku 2000. V roku 2011 obdržali ekologický certifikát. V ich viniciach v okolí malebného mestečka Rust pestujú odrody Chardonnay, Muscat, Rizling rýnsky, Muškát Ottonel, Neuburské, Tramín a Rulandské biele a z modrých odrôd Blauburger, Gamay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rulandské modré a Zweigelt. Z niektorých druhov vyrábame aj sladké vína takzvaný Rustský Ausbruch. Vinárstvo je členom združenia Cercle Ruster Ausbruch, Ktoré bolo založené v roku 1991 a presadzuje zachovanie tradície tohto zlatistého sladkého moku, ktorý má dlhú 400 ročnú tradíciu. Pani Brigitte Conrad je predsedkyňou združenia už 6 rokov.

Weingut Conrad  Weingut Conrad


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 10.5.2017 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 

REZERVÁCIA VSTUPENIEK