Insolia je stará sicílska odroda. Svieže, suché, jednoznačné biele víno so žlto zelenkavou farbou. Vôňa byliniek s náznakmi broskyne. Stredne telnaté, veľmi príjemnej chute, svieža citrónová kyselinka s náznakmi jablka. Dlhý, živý záver. Ideálne ku všetkým jedlám z rýb, šalátom, zeleninovým jedlám.
V modranských slnečných Plázloch nájdeme úplne prvé výsadby tejto slovenskej odrody. I keď má strapec zelenej farby, nezaprie korene materskej odrody - Tramínu červeného. Výrazná farba, vôňa tramínovo korenistá, doplnená exotickým ovocím. Chuť pikantná, pevná a dlhotrvajúca.
Víno má žltú farvu. Vôňa je ľahko ovocná, dotyk prašnosti, jemnej minerality a náznak medovosti. Chuť je plná, ovocná, ľahko minerálna.
Farba vína je svetlo žltá so zelenkastými odleskami. Vo vôni je dobre rozpoznateľný zelené korenie a nádych exotického ovocia. V chuti opäť prevláda zelené korenie a čerstvé jablko. Víno je príjemne suché so šťavnatou kyselinou.
Sauvignon má zelenkastú farbu. Ve vôni jasne dominujú čierne ríbezle a ich listy. V chuti je víno veľmi svieže s tónmi egreša.
Víno svetložltej farby so zelenožltými odleskami. Aróma žltého ovocia, mandariniek a žltého melónu je sprevádzaná ľahkým dotykom maslového oriešku. V chuti sa prelína ľahká korenistosť s čerstvým mangom a medom.
Harmonické víno zlatožltej farby s kvetnatým buketom sprevádzané vôňou dozrievajúcich lieskových orieškov. Výborná kombinácia vína a pečenej husacej pečienky alebo kačice. Podávame pri teplote 10 – 12°C.
Elegantné víno zelenožltej farby, s bohato rozvinutou vôňou tropického ovocia. Odporúčame k výrazným paštétam, mäkkým syrom s bielou plesňou, k bažantovi a k zeleninovým jedlám.Podávame pri teplote 11 – 12 °C.