Degustačná sada obsahuje tieto vína: - Sauvignon Blanc, 2023, suché,...
Degustačná sada obsahuje tieto vína: - Radošinský Klevner, 2023, suché,...
Biele víno je obľúbený druh vína, ktorý sa vyrába z bielych alebo svetlých odrôd hrozna. Na rozdiel od červeného vína, ktoré sa fermentuje so šupkami, biele víno sa fermentuje bez nich, čo mu dáva svetlejšiu farbu a ľahšiu chuť. Existuje mnoho rôznych štýlov bieleho vína, od suchých po sladké, a každé má svoje špecifické charakteristiky. Biele v...
Biele víno je obľúbený druh vína, ktorý sa vyrába z bielych alebo svetlých odrôd hrozna. Na rozdiel od červeného vína, ktoré sa fermentuje so šupkami, biele víno sa fermentuje bez nich, čo mu dáva svetlejšiu farbu a ľahšiu chuť. Existuje mnoho rôznych štýlov bieleho vína, od suchých po sladké, a každé má svoje špecifické charakteristiky. Biele víno predstavuje 45% zo spotreby všetkých druhov vín na svete. Biele víno sa podáva pri teplote 11-13 stupňov celzia. Najrozšírenejšie odrody na Slovensku sú: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Rulandské biele, Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tramín červený a ďalšie.
Prémiová rada ANNO 99 - Vintage selection. Symbolický názov ANNO99 nás vracia späť do roku 1999, keď sa začala písať novodobá história vinárstva PIVNICA TIBAVA. Do tejto limitovanej edície sú vyberané vína, ktoré prezentujú najvyššiu kvalitu ročníka, vyzretie hrozna a prísnu odrodovú charakteristiku. Viac informácií nájdete nižšie.
Prémiová rada ANNO 99 - Vintage selection. Vznikla v striktne obmedzenom množstve 999 litrov. Symbolický názov ANNO99 nás vracia späť do roku 1999, keď sa začala písať novodobá história vinárstva PIVNICA TIBAVA. Do tejto limitovanej edície sú vyberané vína, ktoré prezentujú najvyššiu kvalitu ročníka, vyzretie hrozna a prísnu odrodovú charakteristiku. Viac...
Intenzívna zlatožltá farba s jemným jantárovým odleskom. Mohutná krémovo biskvitová aróma plná prezretého tropického ovocia. V chuti je víno príjemne vyzreté, krémové s dokonale zapracovanou kyselinkou a ovocným charakterom, v ktorom dominuje najmä žltý melón, prezreté mango a jemná pikantnosť ananásu.Viac informácií nájdete nižšie.
Farba má zlatožltý odtieň so zelenkastým odleskom. V príjemnej ovocnej aromatike sa do popredia dostávajú tóny broskyne, egreša, ale postrehnúť možno aj kivi či biele korenie. Chuť sa nesie na šťavnatých kyselinách, ktoré vkusne dopĺňa zaujímavý herbálny tón čerstvo pokosenej žihľavy. Postrehnúť možno aj dužinu zrelej broskyne a jablka Golden...
Jemná zlatistá farba s reduktívnym zlatistým odleskom. Svieža intenzívna aróma plná malého žltého jabĺčka z dedovej záhrady doplnený elegantnosťou lipového kvetu. V chuti intenzívna ale veľmi príjemná šťavnatosť s jemným náznakom minerality.Viac informácií nájdete nižšie.
Reduktívny silván zo starej vinice s jemnou zlatistou farbou s limetkovo-zelenkastými odleskami. Intenzívna ovocná vôňa plná šťavnatej hrušky a vinohradníckej broskyne. V chuti je víno príjemne šťavnaté s jemnou sladkosťou prezretej hrušky, pikantnosťou zeleného egreša a to všetko v dochuti s decentnou mineralitou.Viac informácií nájdete nižšie.
Je to kríženec Irsaiu a Tramínu. Ide o víno intenzívnej farby s výraznou zlatou iskrou. V aróme prevláda žlto-dužinaté ovocie s dominanciou banánu doplnené o vôňu grepovej kôry. Víno je ovocnej chuti s dobre zladenými kyselinkami.Viac informácií nájdete nižšie.
Elegantné víno zelenožltej farby. V chuti je plné, extraktívne s nádychom zrelého hrozna, pripomínajúca tropické a citrusové ovocie s plnými kyselinami. Vôňa je komplexná, s bohato rozvinutou aromatikou, s prevahou tropického ovocia doplnené sekundárnou vôňou sladkého masla.
Svieže víno plné chutí s výraznými kyselinami, s prenikavou grapefruitovou vôňou. Zrením vo fľaši sa rozvíja jeho plnosť a narastá farebný tón. Odporúča sa podávať pri teplote 10 – 13 °C.Objednávajte prosím vína v 6 fľašových jednotkách (6/12/18,24,...). To nám uľahčuje balenie a znižuje riziko rozbitia pri preprave.
Objednávajte prosím vína v 6 fľašových jednotkách (6/12/18,24,...). To nám uľahčuje balenie a znižuje riziko rozbitia pri preprave.
Víno s vysokým extraktom chutí a s jemnými tónmi medu a južného ovocia, ktoré sú doprevádzané harmonizujúcimi kyselinami. Odporúča sa podávať pri teplote 10 – 13 °C. Objednávajte prosím vína v 6 fľašových jednotkách (6/12/18,24,...). To nám uľahčuje balenie, znižuje riziko rozbitia pri preprave a taktiež optimalizuje náklady na poštovné.
Lahodné, iskrivé víno plnej chuti s jemným prejavom kyselín. Vo vôni je svieže, s ľahkými tónmi lipového kvetu. Zrením vo fľaši sa jeho vlastnosti ešte viac zušľachťujú. Odporúča sa podávať pri teplote 10 – 13 °C. Objednávajte prosím vína v 6 fľašových jednotkách (6/12/18,24,...). To nám uľahčuje balenie, znižuje riziko rozbitia pri preprave a taktiež...