Svetlá žltozelená farba, veľmi svieže víno ovocného charakteru. Vo vôni citrusy a ovocie. V chuti zelené jablká, banány a jemná korenistosť - typická pre Veltlíny z oblasti Weinviertel.
Ocenenia: Prague Wine Trophy 2022 – zlatá medailaOdporúčanieObjednávajte prosím vína v počte fliaš (3/6/9/12/18,24,...). Uľahčuje nám to efektívne a bezpečné balenie a znižuje riziko rozbitia pri preprave.
Veľmi výrazný rizling vysokej hustoty. Vyzreté nasucho je to veľmi gastronomické víno. Toto víno spĺňa prísne požiadavky CHARTY LUXEMBOURG, "značky" kvality nezávislých vinárov.
Pesecká Leánka je vhodná ku každej príležitosti. Farba tohto vína je výrazne svetložltá. Jeho chuť je ovocná a vďaka nízkemu alkoholu na povrch vystupujú muškátové tóny s vyváženou kyslosťou. Je to lahodné ľahké víno. Viac informácií o víne nájdete nižšie.
Náš Rizling Rýnsky je niečím iný.Jeho chuť dokáže osloviť aj ľudí, ktorí preferujú vo víne jemnejšie kyseliny. Pri nízkej teplote okolo 8°C je z neho svieže víno plné ovocných tónov s jemnou kyselinkou. Na pozadí je cítiť limetku, no chuť dotvára medovo lipová sladkosť, ktorá po prehltnutí doznieva v ústach. Viac informácií o víne nájdete nižšie.
Pinot Blanc, po slovensky Rulandské biele je našou vínnou stálicou. Pôvodne pochádza z Francúzska a pestovalo sa už v 14. storočí v Alsasku. Šľachtiteľ Christianom Oberlin v 19. storočí spopularizoval túto skvelú muštovú odrodu. V súčasnosti je to jedno z najobľúbenejších bielych vín. Viac informácií o víne nájdete nižšie.
Víno Muškát moravský je svetložltej farby s jemnou, nevtieravou muškátovou aromatikou a dotykom zeleného čaju. Krásna harmónia kyselín a ľahkosť viničnej broskyne.
Toto víno odporúčame podávať pri teplote od 10°C do 12°C. Víno je výborné k zelenine a syrom, ktoré môžete ochutnať aj v kombinácií s džemom. Hodí sa taktiež k bravčovému na šťave, prípadne ku klasickým vyprážaným rezňom so zemiakovo cibuľovým šalátom.
Uhlen, jedna z najstrmších a najteplejších terasovitých lokalít na Mosele, ponúka ideálne podmienky pre silné telo a harmonicky integrovanú ovocnú kyselinu. Bohaté na arómy, minerálne, s dlhou dochuťou.
Klasika medzi Burgundskými, s jemnou burgundskou vôňou a silným, minerálnym telom. Suché, ovocné s trochou ovocnej kyseliny v závere.