Chardonnay Aromo Zobraziť väčšie

Chardonnay

aromo2

Nový produkt

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Viac detailov

27 položky

8,00 €

Add to wishlist

Tabuľka dát

Druh vínaBiele
ŠtátČile
Vinárska oblasťMaule Valley
ZatriedenieSuché
OdrodaChardonnay
Ročník2017
Objem0,75 l
VýrobcaViňa El Aromo
Alkohol13 %
Teplota podávania10 - 12 °C

Detaily

Pôvod : Pravdepodobne pochádza zo stredného východu, z Libanonu, kde sa nazýva Meroue alebo Obaideh. Pestuje sa hlavne v Burgundskej oblasti Francúzka. Bol rozšírený spolu s odrodou Rulandské Biele. Víno z odrody Chardonnay je korenisté, veľmi plné s elegantnými kyselinami a hlavne je vhodné k ďalšiemu vyzrievaniu vo fľaši. V súčasnosti je Chardonnay veľmi moderné a dobre predávané víno. Pri pestovaní je dôležité zabezpečiť teplú polohu a kvalitnú pôdu.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100% Chardonnay
  • Alkohol: 13 %
  • Oblasť : Maule Valley
  • Zber: marec
  • Teplota kvasenia: 14-16°C
  • Alkoholové kvasenie:20 dní v nerezovej cisterne

Organoleptická analýza :

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Spracovanie :
Ručný zber, odstopkované a jemne sa narušia bobule. 12-hodinová  macerácia pri teplote 10 °C. Priame nasadenie vybraných kvasiniek,  fermentácia pri teplote 15 – 16 °C .Dozreté víno sa po sírení, čírení bentonitom , prefiltrovaní a stabilizácii chladom fľašuje.

Hodnotenia

Momentálne žiadna recenzia na tento produkt.

Napíšte vaše hodnotenie

Chardonnay

Chardonnay

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Mohlo by Vás zaujímať

Ďalšie produkty z rovnakej kategórie (30):