Carmenére Zobraziť väčšie

Carmenére

aromo6

Nový produkt

  • Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom
  • Vôňa: intenzívna po lesných plodoch s jemnými náznakmi zemitej vône až kávy
  • Chuť: je pekná celistvá , vyvážená s príchuťou sliviek, čerešni až višní.
  • Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 16-18 °C.

Viac detailov

10 položky

8,00 €

Add to wishlist

Tabuľka dát

Druh vínaČervené
ŠtátČile
Vinárska oblasťCentral Valley
ZatriedenieSuché
OdrodaCarmenére
Ročník2016
Objem0,75 l
VýrobcaViňa El Aromo
Alkohol13,50 %
Teplota podávania16 - 18 °C

Detaily

Pôvod : je pôvodom francúzska odroda z oblasti Bordeaux dovezená do Chile. V Európe je táto odroda skoro vymretá, avšak v Chile sa výrazne podieľa na trhu s vínom. Ked v druhej polovici 19. storočia pustošila vinohrady v okolí Bordeaux fyloxéra, len málokto tušil, že je istý koniec pre odrodu carménere používanu na výrobu miestnych obľúbených červených vín. Ešte pred fyloxérovou pliagou, v roku 1850, sa však podarilo vyviesť niekoľko štepov carménere do Chile. Vtedy ešte nik netušil, že odroda bude raz hviezdou v práve v apeláciách Jižnej Ameriky. Odroda je dnes spolu s cabernetom a merlotom súčasťou veľkej čílskej trojice, z ktorej sa vyrábajú najlepšie červené vína krajiny.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100 % Carmenere
  • Alkohol: 13,5 %
  • Oblasť : Central Valley
  • Zber: Apríl – Máj
  • Teplota kvasenia: 28-30 °C
  • Alkoholové kvasenie: 7 dní v nerezovej cisterne
  • Potenciál skladovania: 6 rokov

Organoleptická analýza :

  • Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom
  • Vôňa: intenzívna po lesných plodoch s jemnými náznakmi zemitej vône až kávy
  • Chuť: je pekná celistvá , vyvážená s príchuťou sliviek, čerešni až višní.
  • Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 16-18 °C.

Spracovanie: Ručný zber, veľmi neskorý, odstopkované a jemne zomleté . Priame nasadenie vybraných kvasiniek, 7-dňová alkoholová fermentácia pri teplote 28 – 30 °C v kadi z nerezovej ocele. 5-dňová postfermentačná macerácia, jablčno-mliečna fermentácia prebieha 100% prírodne. Dozreté víno sa prírodne odkalí, zasíri a nafľašuje.

Hodnotenia

Momentálne žiadna recenzia na tento produkt.

Napíšte vaše hodnotenie

Carmenére

Carmenére

  • Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom
  • Vôňa: intenzívna po lesných plodoch s jemnými náznakmi zemitej vône až kávy
  • Chuť: je pekná celistvá , vyvážená s príchuťou sliviek, čerešni až višní.
  • Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 16-18 °C.

Mohlo by Vás zaujímať

Ďalšie produkty z rovnakej kategórie (30):