Car,menére Zobraziť väčšie

Carmenére

Aromo14

Nový produkt

Pôvod : je pôvodom francúzska odroda z oblasti Bordeaux dovezená do Chile. V Európe je táto odroda skoro vymretá, avšak v Chile sa výrazne podieľa na trhu s vínom. Ked v druhej polovici 19. storočia pustošila vinohrady v okolí Bordeaux fyloxéra, len málokto tušil, že je istý koniec pre odrodu carménere používanu na výrobu miestnych obľúbených červených vín.

Viac informácií nájdete nižšie.

Viac detailov

19 položky

9,00 €

Add to wishlist

Tabuľka dát

Druh vínaČervené
ŠtátČile
Vinárska oblasťCentral Valley
ZatriedenieSuché
OdrodaCarmenére
Ročník2020
Objem0,75 l
VýrobcaViňa El Aromo
Alkohol13 %
Teplota podávania18 - 20 °C

Detaily

Pôvod : je pôvodom francúzska odroda z oblasti Bordeaux dovezená do Chile. V Európe je táto odroda skoro vymretá, avšak v Chile sa výrazne podieľa na trhu s vínom. Ked v druhej polovici 19. storočia pustošila vinohrady v okolí Bordeaux fyloxéra, len málokto tušil, že je istý koniec pre odrodu carménere používanu na výrobu miestnych obľúbených červených vín. Ešte pred fyloxérovou pliagou, v roku 1850, sa však podarilo vyviesť niekoľko štepov carménere do Chile. Vtedy ešte nik netušil, že odroda bude raz hviezdou v práve v apeláciách Južnej Ameriky. Odroda je dnes spolu s cabernetom a merlotom súčasťou veľkej čílskej trojice, z ktorej sa vyrábajú najlepšie červené vína krajiny.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100% Carmenere
  • Alkohol: 13,0%
  • Oblasť: Central Valley
  • Zber: Apríl – Máj
  • Teplota kvasenia: 28-30 °C
  • Potenciál skladovania: 6-8 rokov

Organoleptická analýza :

  • Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom
  • Vôňa: skutočný enologický zážitok pre každého degustátora, komplexná s arómou praženia, vlhkej zeme, čokolády, vanilky, ktoré sa prelínajú vyberanou vôňou zrelých lesných plodov a jemnými tónmi tráv a bylín .
  • Chuť: veľmi vyvážená a plná, nachádzame v nej chuť vanilky, ovocia, jemných korenín ako aj horúcej čokolády. Má veľmi dlhú dochuť.
  • Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 18-20 °C.

    Odporúčanie
    Objednávajte prosím vína v počte fliaš (3/6/9/12/18,24,...). Uľahčuje nám to efektívne a bezpečné balenie a znižuje riziko rozbitia pri preprave.

Hodnotenia

Momentálne žiadna recenzia na tento produkt.

Napíšte vaše hodnotenie

Carmenére

Carmenére

Pôvod : je pôvodom francúzska odroda z oblasti Bordeaux dovezená do Chile. V Európe je táto odroda skoro vymretá, avšak v Chile sa výrazne podieľa na trhu s vínom. Ked v druhej polovici 19. storočia pustošila vinohrady v okolí Bordeaux fyloxéra, len málokto tušil, že je istý koniec pre odrodu carménere používanu na výrobu miestnych obľúbených červených vín.

Viac informácií nájdete nižšie.

Mohlo by Vás zaujímať

Ďalšie produkty z rovnakej kategórie (30):